summer suMUp

a MU Színház nyári fesztiválajánlója

Végre itt a várva várt nyári jó idő! Irány ki a szabadba, vár az erdő, a strand, a kert, na és a fesztiválok!
Most mi is elmegyünk pihenni egy rövid időre, hogy aztán újult lendülettel visszatérve kezdjük el a MU Színház 2022–2023-as évadát szeptembertől, és izgalmasabbnál izgalmasabb előadásokkal és programokkal töltsük meg nektek műsorunkat. (Stay tuned! Hamarosan jelentkezünk az ezzel kapcsolatos infókkal is, ne maradjatok le!)

Azonban addig sem szeretnénk senkit programok nélkül hagyni, éppen ezért mostani exkluzív blogcikkünkben összegyűjtöttük nektek színházunk 2021–2022-es előadásainak nyári vendégszerepléseit hazai és nemzetközi fesztiválokon, eseményeken.
Ha az évadban lemaradtatok valamelyik előadásról és most bepótolnátok, vagy szívesen újranéznétek azokat, esetleg elhívnátok rá ismerőseiteket is, most itt az idő, szemezgessetek ajánlónkból!
Jó töltődést és szép, pihenéssel teli nyarat kívánunk mindenkinek, találkozzunk a fesztiválok valamelyikén és ősztől a MU Színházban!

Az Atelier 21220 Fragile című előadása meghívást kapott az Újvidéki Színházba, Cserepes Gyula szólóját  június 16-án láthatja majd a közönség. A produkció bekerült továbbá az idei International Dance Week programjába, ahol  július 20-án lesz látható.
Az előadás további, még egyeztetés alatt álló meghívásairól pontos infót az Atelier 21220 felületein találhattok majd meg.

Káva Kulturális Műhely mozgalmas nyár elé néz. Június 25-én Vásárosnaménybe látogatnak, ahol a hazai Zöld Szervezetek Fesztiválján adják elő Vakfolt című előadásukat.
A Káva Sziget felnőtteknek szóló részvételi előadása a 32. THEALTER fesztiválon (részletes programbontás a fesztivál honlapján később lesz elérhető) lesz látható .
Mindezek mellett egy nemzetközi előadásra (Towel of Babel) is készülnek Boznánszky Anna és Kardos János színészekkel, a németországi Kaunasban. Ugyan ez egy új produkció (augusztus 19-i premierrel) lesz, szívből ajánljuk, ha arra jártok, mindenképp nézzétek meg.

Hodworks Szólók című nagysikerű produkciója két külföldi fesztiválon is bemutatkozik: először június 30-án Cádiz en dansa fesztivál programjában, majd augusztus 27-én a Zadarban megrendezésre kerülő a Monoplay fesztiválon játsza a társulat.

Az évadban bemutatott IZP-előadások közül néhány szintén útnak indul majd.
Horváth Attila és Kiss Rebeka Petra kettőse, A kimondhatatlan jókedv játéka június 18-án az Under500 fesztiválon lesz újra látható. Figyelem: aznap este elcsíphetitek Molnár Csaba Ördög című produkcióját is, amely a vol.1.3. sorozatunk keretében valósult meg. Ha tehetitek, nézzetek ki a fesztivál mindkét napjára, sok velünk dolgozó alkotóval találkozhattok majd az eseményen.

Juhász Adél László Károlyné címet viselő IZP-támogatott szólója pedig a Kolorádó fesztiválon szerepel majd, július 2-án. Ugyanott június 29-én a Tünet Együttes Trolletetés – offline tragikomikus szidalomjátékát láthatjátok. A produkció július 7-én pedig a PRIDE programjába is bekerült, a Turbinában nézhetitek meg őket.

Oberfrank Réka a MU Színházzal közös koprodukciójában megvalósuló vol.1.3. sorozat harmadik előadását, a Miracle-t mutatja be július 16-án a Flying Bodies Gathering, ahová mindenképpen érdemes ellátogatni az underground kultúrát és partikat kedvelőknek.

A fesztiválajánlót a teljesség igénye nélkül tesszük közzé, a gyűjtés megjelenése előtt már leszervezett előadásokat tartalmazza. Minden más előadásról az egyes alkotók, társulatok és a fesztiválok, rendezvények felületein tájékozódhattok, éppen ezért érdemes kiemelt figyelemmel kísérni őket.

Szép, élménydús nyarat kívánunk mindenkinek!
A MU Színház csapata

Oszd meg ismerőseiddel

Hasonló bejegyzéseink a témában

Blogcikkek

Az anyaság ezerféle arca – avagy mi az a Baby Blues Workshop és a Baby Bumm

A Baby Bumm – kitettségi hatások egy olyan közösségi, saját élményeken alapuló színházi előadás, mely újdonsült anyukák és kisbabáik első közös évének örömmel és kétségekkel teli tapasztalatait dolgozza fel.Látható-e a szülővé válás, mi is pontosan a kitettségi hatás és hogyan kerülnek kisbabák a MU színpadára? – mostani blogcikkünkben bemutatjuk a Baby Blues Workshopot és a

Tovább olvasom »
Blogcikkek

,,Fáradt vagyok kicsit, kicsit elfáradtam…”

A burnout szindrómáról Áprilisban tánchónapot tartunk a MU-ban, és két legújabb táncelőadásunk is a kiégés, a művészeti munka és a karrierre törekvés okozta válságok, állapotok témájával foglalkozik, éppen ezért mostani blogcikkünkben a burnout szindrómával foglalkozunk. Halogatás, koncentrációhiány, enerváltság, rezignáció, fokozódó testi, lelki és mentális változások, szimptómák. Csak néhány a kiégés vagyis a burnout szindróma legyakoribb,

Tovább olvasom »
Blogcikkek

Mi is az a közösségi színház?

Nem egy önálló műfaj, hanem sokféle színházi kísérlet összefoglaló neve. A közösségi színházi előadások jellegzetes vonása, hogy igyekeznek a – sokszor valamely marginális csoporthoz tartozó – résztvevőket célirányos megszólítani, közösségi élményhez juttatni. A közösségi színházi előadások a kreativitásra építve a civilek és az alkotók közreműködésével, egy közösség építésével a közös alkotás lehetőségét, a passzív szemlélődés

Tovább olvasom »

Csatlakozz hozzánk!

Scroll to Top