Rendhagyó külföldi előadás érkezik a MU Színházba.

Május 8-án a szlovén alkotó-előadó páros, Leja Jurišić és Marko Mandić Together című hatórás táncperformansza lesz látható nálunk a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében, a Budapest Brand és Műhely Alapítvány közreműködésével.
 
Kockázatos, szélsőséges, vicces és vad – a Together mélyen emberi, intelligens és bátor. A hatórás előadás arra fókuszál, mit jelent együtt lenni, együtt élni, és hogyan kellene együtt lenni? A Together minden újrajátszásakor más és más, az adott, közvetlen környezetével (a nézőkkel) együtthatásban változik, alakul – ezért minden előadás egyszeri és megismételhetetlen.

,,Az érintéshez mindig kettő kell.”
(Mladen Dolar (Touching Ground, Filozofskivestnik/ Filozófiai folyóirat, 2-2008. szám)

A kettőnek közel kell lennie egymáshoz, fizikailag egymás hatótávolságán belül, ugyanabban a térben és időben kell jelen lenniük. Ha az együttlétről való gondolkodás csak az érintésről való gondolkodást foglalná magában, a helyzet látszólag egyszerű lenne. De az együttlét megélésének nem kizárólagos pillanata az érintés. A Together előadás különböző térbeli és időbeli dimenziókban, fizikai és mentális terekben olvasható.

Oszd meg ismerőseiddel is!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Még több projektünk!

summer suMUp

a MU Színház nyári fesztiválajánlója Végre itt a várva várt nyári jó idő! Irány ki

Április a tánc hónapja!

Itt a napsütéses jó idő, így gondoltuk mi is felpörgünk és a Tánc Világnapja alkalmából az áprilist a

Csatlakozz hozzánk!

Scroll to Top