MU, a kultúra szigete

MU, a kultúra szigete

A kirekesztés témáját középpontba helyező, három civil közösséggel megvalósított Roseto – projekt folytatásaként a 2015/2016-os évadban a kultúra mint civilizációnkat meghatározó jelenség mibenlétéről gondolkodunk tovább.

A színházunk nevét is adó, a kultúra bölcsőjeként emlegetett mitológiai földrész kapcsán kutatjuk, mit jelent ma Magyarországon a kultúra? Képesek vagyunk-e közösségben, egymással együtt élni?

A válaszadásban előző programunk szépkorú kerületi lakosaiból álló csoportjához ezúttal három vidéki település − Inárcs, Celldömölk és Tiszalúc − 60 év feletti lakosai is csatlakoznak. A mintacsoportokkal való közös alkotómunkán keresztül igyekszünk hozzájárulni a települések civil közösségeinek fejlesztéséhez, az ott élők emberi kapcsolatainak javításához.

A KB35 Inárcs, a Soltis Lajos Színház, a Tiszalúci Diáksport Egyesület és a MU Színház hosszú távú együttműködésének célja az idősebb korosztály humán és kulturális értékeinek továbbvitele, ezáltal az egyéni kommunikációs, valamint kapcsolatteremtő képességek fejlesztése, a generációs problémák enyhítése. Bízunk abban, hogy a projekt során kialakított jógyakorlat környező településekre való továbbterjedésével hosszú távon érdemi változás indulhat be a magyar társadalomban.

A négy településen párhuzamosan zajló foglalkozásokból 2015 novemberében a helyi közönségnek is szóló prezentáció, 2016 áprilisában pedig négy, a nézőket is aktív részvételre, véleménynyilvánításra ösztönző fórumszínházi előadás készül!


——————————————————————————————————————————————————–

Közösségi színházi előadás XI. kerületi civilek részvételével!
MU SZÍNHÁZ: EZÜSTLAKODALOM
Bemutató: 2016. április 16. 18:00

„A kultúra az, ami megvéd minket a saját embertelenségünktől.”

A MU Színház a kirekesztés témáját középpontba helyező, három civil közösséggel megvalósított Roseto – projektjének folytatásaként indította el 2015. június elsejével
MU, a kultúra szigete című programját.

A program során a kultúra mint civilizációnkat meghatározó jelenség mibenlétéről gondolkodtunk tovább XI. kerületi és vidéki civil résztvevők segítségével.

A négy helyszínen (Budapest, Celldömölk, Inárcs, Tiszalúc), szépkorúakból álló csoportokkal havi foglalkozások keretében folyó munka kiindulópontja a színházunk nevét is adó, a kultúra bölcsőjeként emlegetett mitológiai földrész volt. A foglalkozásvezetők irányításával, különböző színházi játékokon keresztül kutattuk, mit is jelent az a szó, hogy kultúra? Képesek vagyunk-e közösségben, egymással együtt élni?

A budapesti csoport résztvevői munkájuk eredményét Ezüstlakodalom címen közösségi színházi előadás formájában mutatják be az érdeklődőknek.

Az előadás támogatói:
www.norvegcivilalap.hu

Oszd meg ismerőseiddel is!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Még több projektünk!

Biztonsági intézkedések!

Kedves Közönségünk! Hétfőtől már nemcsak online, hanem személyesen is tudnak előadásokat nézni színházunkban! Folyamatosan nyomon

Önkéntest keresünk!

Önkénteseket keres a MU Színház! A MU Színház a 2021/2022-es évadban is önkénteseket keres. Várjuk

Nyitási információ!

Kedves Nézőink! A pandémia miatt számos változtatásra, átalakításra lesz szükségünk működésünkben az idei évadtól. Az

Csatlakozz hozzánk!

Scroll to Top