MU, a kultúra szigete

MU, a kultúra szigete

A kirekesztés témáját középpontba helyező, három civil közösséggel megvalósított Roseto – projekt folytatásaként a 2015/2016-os évadban a kultúra mint civilizációnkat meghatározó jelenség mibenlétéről gondolkodunk tovább.

A színházunk nevét is adó, a kultúra bölcsőjeként emlegetett mitológiai földrész kapcsán kutatjuk, mit jelent ma Magyarországon a kultúra? Képesek vagyunk-e közösségben, egymással együtt élni?

A válaszadásban előző programunk szépkorú kerületi lakosaiból álló csoportjához ezúttal három vidéki település − Inárcs, Celldömölk és Tiszalúc − 60 év feletti lakosai is csatlakoznak. A mintacsoportokkal való közös alkotómunkán keresztül igyekszünk hozzájárulni a települések civil közösségeinek fejlesztéséhez, az ott élők emberi kapcsolatainak javításához.

A KB35 Inárcs, a Soltis Lajos Színház, a Tiszalúci Diáksport Egyesület és a MU Színház hosszú távú együttműködésének célja az idősebb korosztály humán és kulturális értékeinek továbbvitele, ezáltal az egyéni kommunikációs, valamint kapcsolatteremtő képességek fejlesztése, a generációs problémák enyhítése. Bízunk abban, hogy a projekt során kialakított jógyakorlat környező településekre való továbbterjedésével hosszú távon érdemi változás indulhat be a magyar társadalomban.

A négy településen párhuzamosan zajló foglalkozásokból 2015 novemberében a helyi közönségnek is szóló prezentáció, 2016 áprilisában pedig négy, a nézőket is aktív részvételre, véleménynyilvánításra ösztönző fórumszínházi előadás készül!


——————————————————————————————————————————————————–

Közösségi színházi előadás XI. kerületi civilek részvételével!
MU SZÍNHÁZ: EZÜSTLAKODALOM
Bemutató: 2016. április 16. 18:00

„A kultúra az, ami megvéd minket a saját embertelenségünktől.”

A MU Színház a kirekesztés témáját középpontba helyező, három civil közösséggel megvalósított Roseto – projektjének folytatásaként indította el 2015. június elsejével
MU, a kultúra szigete című programját.

A program során a kultúra mint civilizációnkat meghatározó jelenség mibenlétéről gondolkodtunk tovább XI. kerületi és vidéki civil résztvevők segítségével.

A négy helyszínen (Budapest, Celldömölk, Inárcs, Tiszalúc), szépkorúakból álló csoportokkal havi foglalkozások keretében folyó munka kiindulópontja a színházunk nevét is adó, a kultúra bölcsőjeként emlegetett mitológiai földrész volt. A foglalkozásvezetők irányításával, különböző színházi játékokon keresztül kutattuk, mit is jelent az a szó, hogy kultúra? Képesek vagyunk-e közösségben, egymással együtt élni?

A budapesti csoport résztvevői munkájuk eredményét Ezüstlakodalom címen közösségi színházi előadás formájában mutatják be az érdeklődőknek.

Az előadás támogatói:
www.norvegcivilalap.hu

Oszd meg ismerőseiddel is!

Még több projektünk!

Csatlakozz hozzánk!

Scroll to Top