Kultúrával egy teljesebb én felé

Újévi fogadalmak, amiket szerintünk érdemes betartani.

Van, aki izgatottan várja, van, aki már előre tart az újév hozta változásoktól. Mert minden esztendő fordulópontja elhozza számunkra az újrakezdés és a fejlődés lehetőségét. Csak rajtunk a sor, hogy éljünk is vele. Önkéntelenül számot vetünk az eddigiekről és új aspektusból szemlélve önmagunkat ígéreteket teszünk egy teljesebb életre.

A kultúrát segítségül hívva összegyüjtöttük, milyen fogadalmak mentén érdemes alakítani a mindennapjainkat egy boldogabb és elégedettebb élet felé.
Magunknak tett valódi ígéretekhez érdemes a figyelmünket a megfelelő irányba fordítani és egész évben emlékeztetni magunkat a következő fókuszpontokra.
Időközönként újra és újra átgondolni, mi az, amit magamért, a környezetemért és másokért tehetek.

AMIT MAGADÉRT TEHETSZ

A karrierben és az egzisztenciális világban kitűzött céljaid mellett ne feledkezz meg a belső én műveléséről. Mert minél jobban megismered ezt az ént, a lelki és a fizikai valóság megélése egyszerre válik könnyebbé. A művészet eszközeivel éned legapróbb, láthatatlan szeletei is megismerhetővé válnak. Amikor látsz egy olyan előadást, ami megmozgat benned valamit és a színpad és közted megszűnik a távolság, ezáltal új gondolatokat vagy nézőpontokat kelt benned. Esetleg segít egy személyes problémád legyőzésében és erőt ad a mindennapokhoz. Természetesen nem csak a kellemes színházi élmény fontos.
A nehéz témát boncolgató előadások is fontosak az önmegismerés fejlesztéséhez.

Ebben segíthet, ha megfogadod, idén több kultúrát fogyasztasz, több színházi előadásra jársz, esetleg beruházol egy színház bérletre. És ha még jobban szeretnéd feltárni önmagad, a komfortzónád határait is bátran kitolhatod akár új társulatok előadásaival, vagy eddig még ismeretlen műfajok megismerésével.
Próza helyett válassz kortárstánc előadásokat, vagy éppen fordítva! Merj kilépni a komfortzónádból!

A TÁP Színház ,,A” című előadás története a 90-es évek Magyarországán játszódik: Albert, a 12 éves autisztikus kislány, aki igyekszik túlélni az iskolai rendszerben és egy olyan világban, amely nem rá van tervezve. Aki keresi a jót, és a szeretetet, mégis egymaga marad egy kétfelé hasadt világ közepén.

AMIT A KÖRNYEZETEDÉRT TEHETSZ

Az elmúlt két évben saját bőrünkön tapasztalhattuk, hogy közvetlen környezetünk milyen komoly hatást gyakorol a lelki állapotunkra. A járványhelyzet idején sokaknak az otthon a hétköznapi és a hétvégi rutin állandó terévé vált, ami a harmónia és a rend megtartását is komoly kihívássá tette. Idén fogadd meg, hogy rendben tartod az otthonod, figyelsz a munkakörnyezeted átláthatóságára és tisztaságára.
Napjainkban a klímaválság problémája mellett nem sétálhatunk el. Gondold át fogyasztási szokásaidat és találj ki új megoldásokat magadnak, amivel te is óvhatod a környezetet. Érezd a jelentőségét a legkisebb mozzanataidnak is és figyeld meg, a környezettel való kapcsolatod hogyan alakítja majd a hangulatodat.

Világunk globális problémáit idézi fel a K2 Színház Búcsúkoncert című abszurd-melankólikus zenés előadása.
Adott egy vacsorázó elit társaság és a valóságtól talán nem is annyira távol álló, mégis abszurd helyzet: valami elkerülhetetlen közeledik. Vajon szemet lehet hunyni vacsora közben a világ hanyatlásán? Meddig tarthat ki a remény? Eljön a megváltás?

AMIT A KÖZÖSSÉGÉRT ÉS A CSALÁDODÉRT TEHETSZ

Társas kapcsolataink minősége jóllétünk egyik legfontosabb motorja, legyen szó a családról, a barátokról, vagy távolabbi ismerősökről. Manapság vitathatatlan, hogy a közösség élménye, a szeretteinkkel töltött közös pillanatok a legfontosabbak.
A MU Színház egyik alapvető filozófiája, hogy az élet közösségben zajlik, mert csakis egymás mellett, egymásra hatva tudunk valódi élményeket szerezni.
A színház teremtette környezet és az előadások mind lehetőséget adnak, hogy elkezdjünk beszélgetni, egymáshoz kapcsolódni.

Színházunk kávézója adott mindenki számára. Ahol megtalálhatod közösségi könyvtárunkat és élvezheted az új könyvek izgalmát egy kávé vagy akár egy pohár bor mellett. Mindennap 15 órától este 11 óráig várunk akkor is, ha csak egy kis nyugodalomra vágysz és szívesen hallgatnád a madarak csiripelését a fás kertünkben. Ha pedig egy kis pezsgésre vágysz előadás előtt és után is csatlakozhatsz a MU közösségéhez.

Ápold társas kapcsolataidat, légy te a mozgatórugója a közösségnek!
Hívd el családtagjaidat, barátaidat színházba, szerezzetek minél több közös, új élményt idén! Próbáld ki magad színházi workshopjainkon, légy a közösségünk tagja, teremts új barátságokat!

Mert a kultúra összekapcsol minket!

Egyszerre láthatjuk az én vívódásait, a közösség harcát és az igazságért való küzdelmet a Freeszfe Egyesület A nép ellensége című feldolgozásában. Ibsen történetének üzenete napjainkban is aktuális erkölcsi dilemmákat, a közös ügyeinkhez való hozzáállást veszi górcső alá.

Látogass el a MU Színházba vagy nézd online előadásainkat 2022-ben is!

Oszd meg ismerőseiddel

Hasonló bejegyzéseink a témában

Blogcikkek

summer suMUp

a MU Színház nyári fesztiválajánlója Végre itt a várva várt nyári jó idő! Irány ki a szabadba, vár az erdő, a strand, a kert, na és a fesztiválok!Most mi is elmegyünk pihenni egy rövid időre, hogy aztán újult lendülettel visszatérve kezdjük el a MU Színház 2022–2023-as évadát szeptembertől, és izgalmasabbnál izgalmasabb előadásokkal és programokkal töltsük

Tovább olvasom »
Blogcikkek

Az anyaság ezerféle arca – avagy mi az a Baby Blues Workshop és a Baby Bumm

A Baby Bumm – kitettségi hatások egy olyan közösségi, saját élményeken alapuló színházi előadás, mely újdonsült anyukák és kisbabáik első közös évének örömmel és kétségekkel teli tapasztalatait dolgozza fel.Látható-e a szülővé válás, mi is pontosan a kitettségi hatás és hogyan kerülnek kisbabák a MU színpadára? – mostani blogcikkünkben bemutatjuk a Baby Blues Workshopot és a

Tovább olvasom »
Blogcikkek

,,Fáradt vagyok kicsit, kicsit elfáradtam…”

A burnout szindrómáról Áprilisban tánchónapot tartunk a MU-ban, és két legújabb táncelőadásunk is a kiégés, a művészeti munka és a karrierre törekvés okozta válságok, állapotok témájával foglalkozik, éppen ezért mostani blogcikkünkben a burnout szindrómával foglalkozunk. Halogatás, koncentrációhiány, enerváltság, rezignáció, fokozódó testi, lelki és mentális változások, szimptómák. Csak néhány a kiégés vagyis a burnout szindróma legyakoribb,

Tovább olvasom »

Csatlakozz hozzánk!

Scroll to Top