Közösségi Adományozási Program – MU, a közösségi színház

Idén először a MU Színház Egyesület közösségi színházi működését is támogathatod a Magnet Bank ügyfeleként a Közösségi Adományozási Programon (KAP) keresztül.

MagNet Bankos vagy?
Kérjük, a 2018.05.14 – 2018.06.25. közötti rendelkezési időszakban támogasd a MU Színház Egyesületet, hogy a 2018/2019-es évadban is folytathassuk innovatív, közösségi színházi missziónkat!

A MU Színház közösségi színházi profiljának működtetése missziónk, melyben a 21. századi színház megvalósulásának lehetőségét látjuk. Célunk, hogy aktivitásra ösztönözzünk különböző életkorú és társadalmi státuszú civileket közösségi programjainkkal. Közösségi színházi előadások, konvertáló programok, színházi nevelési projektek, közösségi kert és könyvtár, közösségi előadó-művészeti fesztivál létrehozásával szeretnénk új közösségeket teremteni.

Mit támogatsz, ha ránk szavazol?

OPEN Fesztivál – Közösségi és részvételi színházi fesztivál
A 2018/2019-es évadban a Te segítségeddel szeretnénk megrendezni az OPEN Nemzetközi Közösségi és Részvételi Színházi Fesztivált. Az egyhetes esemény során különböző korú és társadalmi státuszú civilek lépnek a színpadra, hogy megosszák egymással véleményüket, élményeiket különböző művészeti formákon keresztül az integráció témájában. Nyugdíjasok, fogyatékkal élők, nők, férfiak és kamaszok között kezdeményezünk párbeszédet. Célunk, hogy valódi közösségeket hozzunk létre.

Felnőttkorunk ‘89 – Közösségi vitaszínházi előadás
Hatvan éves kor felettiekből álló közösségünkkel az Ezüstalkodalom és a Gyerekkorunk ‘56 közösségi színházi előadások után a vita színház műfajának segítségével vizsgáljuk meg a magyarországi rendszerváltás időszakát. A Felnőttkorunk ‘89 az alkotók saját emlékeiből kiindulva bocsájtja vitára az 1989-90-ben lezajlott ellentmondásos eseményeket.

Táncórák Idősebbeknek – improvizációs táncóra
Közel tíz éve heti egy alkalommal színházunk próbatermében Garai Júlia táncművész tart táncórát hatvan éves kor felettiekből álló közösségünknek. “Van ez a hiedelem az idősekkel kapcsolatban, hogy a kor előrehaladtával szűkül az élettér és vele az egyéni lehetőségek a kiteljesedésre, az önkifejezésre, holott ennek – ha megfelelően foglalkozunk magunkkal – pont az ellenkezője az igaz. A tánc nem csak mechanikus tréningezése a testnek, a belső folyamatokat is éppúgy gondozza.” Garai Júlia

MU Zöld Sziget – közösségi kert
Közösségi kert létrehozásába kezdtünk, amellyel célunk, hogy a MU közösségi tevékenységét, programjait, a civilek megszólítását kiterjessze a kert, így környezetvédelem, a tudatos életmód ösztönzésének területére is. Célunk, hogy a környező házak lakóinak éppúgy teret biztosítsunk szabadidejük aktív eltöltésére, mint a kortárs művészetek kedvelőinek, munkatársainknak.

MU Közösségi Könyvtár
A MU kávézójában közösségi könyvtárat hoztunk létre, amelyet mindenki szabadon működtethet könyvek adományozásával és kikölcsönzésével. A KAP segítségével felolvasóesteket szerveznénk a kávézóban, amely keretében fiatal írók bemutatkozásának teremtenénk lehetőséget.

Oszd meg ismerőseiddel is!

Még több projektünk!

Csatlakozz hozzánk!

Scroll to Top