Ezüstlakodalom – 60+ közösségi színházi előadás

Ezüstlakodalom – 60+ közösségi színházi előadás

Közösségi, Civil, 60+
Időtartam: 50 perc

„A kultúra az, ami megvéd minket a saját embertelenségünktől.”

A MU Színház hatvan év feletti civilek által létrehozott közösségi színházi előadása a kultúra témájából kiindulva az emberi kapcsolatok, az együttélés és a házasság témáit járja körül. Kerettörténetét egy ezüstlakodalom adja, ahol összegyűlnek a házaspárt ünneplő barátok és rokonok, felszínre kerülnek régi sérelmek, az első szerelem története, a párkapcsolatok szövevényes világa.

A MU Színház a kirekesztés témáját középpontba helyező, három civil közösséggel megvalósított Roseto – projektjének folytatásaként indította el 2015. június elsejével MU, a kultúra szigete című programját. A projekt során színházunk nevét is adó, a kultúra bölcsőjeként emlegetett mitológiai földrész kapcsán kutattuk, mit is jelent az a szó, hogy kultúra? Képesek vagyunk-e közösségben, egymással együtt élni?

A válaszadásban előző programunk szépkorú XI. kerületi lakosaiból álló csoportjához ezúttal három vidéki település − Inárcs, Celldömölk és Tiszalúc − 60 év feletti lakosai is csatlakoztak. A budapesti csoport résztvevői munkájuk eredményét Ezüstlakodalom címen közösségi színházi előadás formájában mutatják be az érdeklődőknek.

Az Ezüstlakodalom mozaikos jelenetekből, monológokból és táncbetétekből állította össze Sereglei András rendező, a Káva Kulturális Műhely színész-drámatanára. A produkció szövegkönyvét Róbert Júlia dramaturg a résztvevők írásaiból és a foglalkozásokon létrejött improvizációk felhasználásával írta. Az előadás egy pontján a nézők lehetőséget kapnak, hogy az ő gondolataik és tapasztalataik is az előadás részévé váljanak.

Rendező, foglalkozásvezető: Sereglei András
Dramaturg: Róbert Júlia
Rendezőasszisztens: Somorjai Márton
Produkciós vezető: Erős Balázs
Produkciós asszisztens: Sztripszky Hanna

Résztvevő-alkotók:
Fullár Gyula
Gárdos Mari
Horváth László
Horváth Lászlóné Jutka
Jenes Eszter
Kabai Erzsébet
Kaposvári Mari
Kiss Károly
Kovács Zoltánné Ági
Ladányi Zsóka
Radvánszki Katalin
Rozváczy Judit
Still Tamásné Anni
Terék Kati
Velancsics Gabriella

Támogatók:
EGT és Norvég Civil Támogatási Alap
www.norvegcivilalap.hu
EEA Grants
Norway Grants
Ökotárs Alapítvány
Autonómia Alapítvány
Dem Net
Kárpátok Alapítvány

Oszd meg ismerőseiddel is!

Még több projektünk!

Csatlakozz hozzánk!

Scroll to Top