Váltson jegyet egy kattintásra:

Az előadás részletei:

Loading esemény

« Összes esemény

  • This event has passed.

Újbuda 11.0 – Csináld magad a színházat! Közösségi színházi alkotás

2023.október.08.10:00 - 18:00

ingyenes

Újbuda 11.0 – Csináld magad a színházat! Közösségi színházi alkotás

színházterem
ingyenes, regisztrációhoz kötött (karpati@mu.hu)
korosztály: 16+

Érdekel egy színházi alkotófolyamat? Szívesen kipróbálnád magad alkotói műhelymunkákban? Közösségben tanulnál valami újat? Élményeket szeretnél kapni, miközben kreativitásodat használhatod? Akkor most gyere, csinálj velünk színházat!
A MU Színház Újbuda 11.0 – Csináld magad a színházat! címmel workshop alapú, közösségi színházi projektet indított. A négy alkalmas, tematikus összművészeti workshopsorozatból és közösségi alkotófolyamatból álló színházi program a tudásátadásra, élménymegosztásra és közösségépítésre fókuszálva szólítja meg a XI. kerületi kötődésűeket.
Lehetőséget teremtünk egy DIY (csináld magad) koncepciójú alkotófolyamatra, mellyel nem csak bemutatjuk egy produkció létrejöttét, hanem magába a folyamatba kínálunk csatlakozási, részvételi lehetőséget.
A programra bárki jelentkezhet, aki szeretne nem csak szemlélője lenni egy közösségi színházi projektnek, de aktív résztvevője és kreatív alkotója is.

A program alkalmai:
1. 2023. május 20.: fotós workshop
2. 2023. június 30-július 1.: jelenetíró workshop
3. 2023. szeptember 9.: jelmezkészítő workshop
4. 2023. október 7-8: közösségi színházi alkotás és prezentáció
Az egyes alkalmakon külön-külön, de a teljes programon való részvétel is adott.

 

Október 7-8-án a program utolsó állomásaként, Szivák-Tóth Viktor rendező közreműködésével közösségi színházi alkotásra várjuk az érdeklődőket.
A workshopon a programsorozat megelőző alkalmain – a fotós, a jelenetíró és a jelmezkészítő műhelymunkán – készült anyagok kerülnek összefűzésre egy közösségi színházi alkotásba, amely a programsorozat nyilvános záró prezentációján kerül bemutatásra.

Hogyan születik színház a közös alkotásból? Miként kap hangot egy szöveg, ölt testet egy karakter? Milyen többletjelentést hordoz egy jelmez, egy-egy fény- vagy hanghatás? Hogy keretezi a tér a játékot és festi meg a teret a játék? Mitől kap tétet mindez, és mi oldhatja vagy épp ellenpontozhatja a feszültségpontokat? A kérdések sora még hosszan folytatható, és a résztvevőknek lehetőségük is lesz erre.

Jelentkezni a karpati@mu.hu e-mail címen lehet szeptember 29-e délig!

A projekt az Urban Innovative Actions kezdeményezésére, az Európai Regionális és Fejlesztési Alap társfinanszírozásában valósul meg.

A program az Insert támogatásával valósul meg. Az Insert egy online kreativitásmenedzsment platform, célja, hogy különböző területről érkező embereket és szervezeteket kapcsoljon össze és helyi kezdeményezéseket karoljon fel.

Részletek

Dátum:
2023.október.08
Időpont:
10:00 - 18:00
Jegyárak:
ingyenes
Event Category:

Képek az előadásról:

Váltson jegyet egy kattintásra:

Köszönet támogatóinknak:

Scroll to Top