Váltson jegyet egy kattintásra:

Az előadás részletei:

Loading esemény

« Összes esemény

  • This event has passed.

Nemzet(köz)i Performansz Színház Kollektíva: Miss Hungary – fázisbemutató

június.14.19:00 - 21:00

ingyenes

Nemzet(köz)i Performansz Színház Kollektíva:
Miss Hungary –
fázisbemutató

 

színházterem
Az esemény ingyenes, de támogatói jegy is vásárolható a helyszínen.

Időtartam: 110 perc-egy szünettel-
Korosztály: 18+

Úgy gondoljuk, hogy manapság a társadalom nagy részét érinti a Magyarországon maradni vagy külföldre költözés dilemma. Egy készülő előadás fázisbemutatójára hívunk meg, ami ezt a kérdést járja körül, de még sok irányba mehet. Gyere, és vegyél részt az alkotói folyamatban!
Sok szeretettel meghívunk készülő előadásunk fázisbemutatójára. Hogy melyik fázis? Még az elején járunk a felfedezésnek: kétszer öt napot dolgoztunk – Svédországban majd Csehországban – és kíváncsiak vagyunk az otthoni nézők véleményére, gondolataira azzal kapcsolatban, hogy merre menjen tovább az előadás. A kiindulópontot a kollektíva egyik tagja, Zsófi hozta: menni vagy maradni? Mármint Magyarországon. Az együtt töltött munka alatt a témán kívül a non-hierarchikus döntéshozást is kutattuk. Amit látni és tapasztalni fogtok, azt együtt hoztuk létre, nem volt rendező. Először egy részletet mutatunk be az előadásból, ahol asszociatív módon a saját viszonyulásunkat boncolgatjuk a kérdéshez. Az este második részében egy olyan akcióban vehettek részt, ami segít feltérképezni azt, hogy mennyi embert is érint a kérdés a teremben.

2023. március 15-én a Fresszfe Egyesület első performansz osztályának három tagja, Kozma Rebeka Zsófia, Szántusz Noémi Noémi és Tózsa Emese Mikolt megalakította a Nemzeti Performansz Színház Kollektívát. A három performanszművész a kollektív alkotás jegyében kísérletezik részvételi színházi formákkal. A STEREO10 fesztiválra „The great 8 című performatív sétát, a MU Színházban a„Közjáték” című színházi játékot, a Bánkitó Fesztiválra pedig adaptációról szóló kreatív műhelyt hoztak létre. „Miss Hungary” című munkájuk jelenleg fejlesztés alatt áll. Céljuk a kritikai gondolkodás által inspirált részvételi módszerek kutatása és fejlesztése Magyarországon és külföldön egyaránt.

alkotó-előadók: Szántusz Noémi Noya, Tózsa Mikolt, Kozma Zsófi Rebeka
produkció: Mayer Dániel
Svédországi szakasz:
dramaturg: Sally O’Neill
konzulens: Alejandra Benet
mentorok: Erik Pold, Káldor Edit
külön köszönet a Teaterhögskolan i Malmö-nek, a Skanes Dansteaternek, a BAZAAR Festivalnak, Erős Balázsnak
Támogatók: Culture Moves Europe, Teaterhögskolan i Malmö, Skanes Dansteater, BAZAAR Festival.
Ez a munka az Európai Unió pénzügyi támogatásával készült. Az itt kifejtett nézetek semmiképpen sem tekinthetők az Európai Unió hivatalos véleményének.

Részletek

Dátum:
június.14
Időpont:
19:00 - 21:00
Jegyárak:
ingyenes
Event Categories:
,

Képek az előadásról:

Váltson jegyet egy kattintásra:

Köszönet támogatóinknak:

Scroll to Top