Váltson jegyet egy kattintásra:

Az előadás részletei:

Loading esemény

« Összes esemény

  • This event has passed.

Négy Évszak Fesztivál – Molnár Csaba: Ördög

2023.május.26.19:00 - 20:00

2800 Ft – 5000 Ft

2021 szeptemberétől csakis neten keresztül tudnak jegyet vásárolni előadásaira.
A helyszínen pénztár nem üzemel!
—————————————————————————————–

Négy Évszak Fesztivál
Molnár Csaba: Ördög

színházterem
bérlet (a Fesztivál minden programjára érvényes): 15.000 Ft – itt vásárólható

időtartam: 30 perc
korosztály: 18+

English-friendly

Az Ördög című szóló annak a kutató folyamatnak a végső állomása, melyet a MU Színház támogatásában 2020- ban kezdtem el. A pandémia nagyban kihatott a folyamatra. Az állandó bizonytalanság alkalmazkodásra és alternatív megoldások keresésére kényszerített. A munka a tánctermeken és színházakon kívülre, a privát terekbe kényszerült, de nem állt le.
Kiindulópontként az elmúlt években rajzként lejegyzett vízióim képeit használtam fel. Események, érzetek szubjektív dokumentációi, egy ismeretlen film képkockái kezdtek el kirajzolódni, amelyeket egy videómunkában jegyeztem le. Ehhez a burjánzó, pszichedelikus vizualitásban tobzódó munkához képest az Ördög című szólóban a klasszikus táncszóló formátumhoz nyúlok vissza, azt dekonstruálva. Az előadó konstans formakeresésben van tartva. A középpontban a test és annak egy romantikus zenei művel való kapcsolata áll.
Az ördög a rárakódott jelentéseket és előítéleteket levetve, csupaszon áll a színpadon.
Ami szép, azt általában jónak, ami csúnya, azt rossznak tekintjük. Vannak formák, amelyeket bizonyos időszakokban, nagyon leegyszerűsítve, szépnek, vannak, amelyeket csúnyának tartunk. A tánc is gyakran beleesik ebbe a duális megkülönböztetésbe. A formákat egy adott időszak, iskola, ország, személy, politikai klíma, trend szellemisége és esztétikája alakítja ki. A táncon belül bizonyos tánctechnikák hierarchizálódtak és az azok által képviselt esztétikumok és formák beégve retinánkba, a mai napig próbálják fenntartani teljhatalmukat. Ha azonban a táncot ilyen módon ítéljük meg, akkor a test és annak sokfélesége, vagyis a létezés felett mondunk ítéletet.

Alkotó és előadó: Molnár Csaba
Fény: Payer Ferenc
Zene: Sergei Rachmaninoff, Piano Concerto No.2, Op.18, II.Adagio sostenuto, III. Allegro scherzando
Produkciós partner: MU Színház, Katlan Csoport

Az előadás létrehozását az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.

Négy Évszak Fesztivál
Négy nap, négy alkotó, négy előadás, négy workshop

A MU Színház évek óta szoros együttműködésben dolgozik a kortárs tánc- és előadó-művészet területén aktív alkotókkal. Olyan művészekkel, akik munkájukban egyedi és speciális formanyelven aktuális, érzékeny vagy éppen tabunak számító művészeti, társadalmi és személyes témák vizsgálatára törekszenek.

Fesztiválunkra négy olyan alkotót – Oberfrank Réka, Molnár Csaba, Újvári Milán és Cserepes Gyula (Atelier 21220) – hívtunk meg közülük, akik munkáikban gyakran nyúlnak társművészetekhez és szignifikánsan alkalmazzák a személyes tapasztalatok önreflektív megjelenítését.
A fesztivál programjában szereplő produkcióik mellett, azokhoz kapcsolódóan workshopokra is invitáljuk az érdeklődőket.

Támogatók: NKA, EMMI

Részletek

Dátum:
2023.május.26
Időpont:
19:00 - 20:00
Jegyárak:
2800 Ft – 5000 Ft
Event Categories:
,

Képek az előadásról:

Váltson jegyet egy kattintásra:

Köszönet támogatóinknak:

Scroll to Top