Váltson jegyet egy kattintásra:

Az előadás részletei:

Loading esemény

« Összes esemény

  • This event has passed.

Létra Kulturális Egyesület: Ébredés/Awakening

2023.november.10.19:00 - 20:30

3800 Ft – 5000 Ft

Csakis neten keresztül tudnak jegyet vásárolni előadásaira.
A helyszínen pénztár nem üzemel!
—————————————————————————————–

Létra Kulturális Egyesület: Ébredés/Awakening

színházterem
jegyár egységesen: 3.800.-Ft
támogatói jegy: 5.000.-Ft

időtartam: 70 perc
korosztály: 6+
English friendly

„A házak mohón ápolják kövérségüket, de ha ujjammal megérintem őket: elpukkannak. Kilyukadt alattam a föld, színné, fénnyé vált köröttem a levegő: űrben járok. Hosszú éveken át összetévesztett magammal valakit, aki nincsen; s még éveken kívül is, összetévesztettem a foghatatlant a lehetetlennel. Számtalan tündér, nem egy és nem több: ez vagyok, a többi csak látszat…”
Weöres Sándor: Örvény (részlet)

Ez az Ébredés egy olyan mesébe varázsol téged, ahol két alakról, lényed két arcáról álmodsz. Szavak nélkül beszélnek. Próbálnak felnőni ott, ahol soha nem ér véget a gyereklét. Ez az az Ébredés, amikor egy huncut mosollyal a szád szélén térsz magadhoz, mert álmod beszínezi a szürkeséget. Itt a varázslathoz nem kell más, csak egy párna, és ha túl sötét van, az égboltra saját ujjaddal rajzolsz csillagokat.

Cirkuszi, zenés, vizuális színházi világba repít ez a produkció. Humorral és költőiséggel tekint saját lustaságunkra, kicsinyességünkre, gyávaságunkra ugyanúgy, mint a bátorság és odaadás pillanataira. Egy történet az ember kettősségéről, mellyel próbáljuk megismerni saját magunkat a korlátok és álmok útvesztőjében.

A produkció megalapozta egyesületünk szakmai elismertségét, számos fesztivál meghívást tudhat már maga mögött hazai és nemzetközi szinten egyaránt.

Az előadás 2018-ban a kassai Divadlo Thália Színház színpadán, a Visegrad Fund rezidencia programjának keretein belül, majd 2019-ben Budapesten az Artus Stúdióban került bemutatásra. A premiereket számos nemzetközi és hazai siker követte. A produkció az Isztambuli Magyar Intézet támogatásával szerepelt a törökországi Istanbul Fringe Fesztiválon (2019), továbbá a norvégiai Bergen Fringe Fesztivál (2019), a nagyváradi Infinite Dance Festival (2020) és a 2021-es Művészetek Völgye fesztivál programjába is beválogatták. A Londoni Magyar Intézet támogatásával 2021-ben a Voila! Europe Fesztiválon Londonban az Ébredés képviselte Magyarországot, ahol OffFest díj-jelölést kapott.

Awakening brings you to a magic world, where you can tell a story without words. This awakening is not leading you to the morning wake-up calls, but to a dream that is full of fun. It wakes you up with that waggish smile on your face, as your dream colors up the greyish world. Here, magic doesn’t require anything else, but a pillow, and if it’s too dark, you light up the sky with the stars that you draw with your own fingers.

The production has established the professional recognition of our association, it has already received numerous festival invitations both nationally and internationally:
The performance was presented in 2018 on the stage of the Divadlo Thália Theatre in Košice, within the framework of the Visegrad Fund residency program, and in 2019 in Budapest at Artus Studio. The premieres were followed by numerous international and domestic successes. The production was included in the Istanbul Fringe Festival in Turkey (2019) with the support of the Istanbul Hungarian Institute (2019), and was also selected for the programs of the Bergen Fringe Festival in Norway (2019), the Infinite Dance Festival in Oradea (2020) and the Valley of Arts Festival in 2021. With the support of the Hungarian Institute in London, Voila! At the Europe Festival in London, Awakening represented Hungary, where it received an OffFest award nomination.

Alkotók és előadók / Creators and performers: Marofka Mátyás, Kulcsár Balázs
Zene / Music: Victor Morató Ribera, Kovács Adrián
Zenei vezető / Musical director: Kovács Adrián
Jelmez, díszlet / Costume and set design: Szőke Zsuzsa
Fénytechnika / Light, technician: Lengyel Ákos
Technikai munkatárs / Technical assistant: Bakonyi Norbert
Asszisztens / Assistant: Kiliti Krisztián
Produkciós asszisztens / Production assistant: Csoba Emese
Produkciós vezető / Production manager: Kovács Brigitta Anita
Társrendező / Co-director: Kulcsár Balázs
Rendező / Director: Marofka Mátyás

Támogatók: Visegrad Fund, Nemzeti Kulturális Alap (NKA), Sín Kulturális Kulturális Központ, Divadlo Thália Színház Kassa, Artus Stúdió, Magyar Művészeti Akadémia (MMA), StageHive, Isztambuli Magyar Intézet, Tiszta Formák Alapítvány, Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), Londoni Magyar Intézet

Részletek

Dátum:
2023.november.10
Időpont:
19:00 - 20:30
Jegyárak:
3800 Ft – 5000 Ft
Event Category:

Képek az előadásról:

Videó lejátszása

Váltson jegyet egy kattintásra:

Köszönet támogatóinknak:

Scroll to Top