Váltson jegyet egy kattintásra:

Az előadás részletei:

Loading esemény

« Összes esemény

  • This event has passed.

Közép-Európa Táncszínház: K-Arcok – Vasas Erika: ONlife

április.12.19:00 - 20:00

3500 Ft – 5000 Ft

Csakis neten keresztül tudnak jegyet vásárolni előadásainkra.
A helyszínen pénztár nem üzemel!
—————————————————————————————–

Közép-Európa Táncszínház:
K-Arcok – Vasas Erika: ONlife

színházterem
jegyár egységesen: 3500 Ft
támogatói jegy: 5000 Ft
időtartam: 45 perc
korosztály: 12+
Az előadásban füstöt és stroboszkópot használunk.

A velünk történő események virtuális megosztása, publikálása társadalmi igénnyé és trenddé változott, melynek talán a legnagyobb csapdája a tartalom torzítása, és a valóság különféle módokon történő korrigálása. Tökéletesre állított fények, remek összhatás, makulátlan környezet, beállított pozíciók, és irigylésre méltó, sosem hullámzó, mindig egységes és kiegyensúlyozott kedélyállapot.

Egyre nagyobb szakadék teremtődik e kitalált, steril világ és a realitás között, ahol evidencia, hogy az emberek nem hibátlanok, életükben magasságok és mélységek követik egymást. Ennek a természetes amplitúdónak eltagadása alapjaiban mond ellent a valóságban működő emberi lét dinamikáinak, és ezért egyre növekvő erőfeszítést igényel ennek elrejtése a virtuális térben.

Főszereplőnk a saját maga által kreált, fiktív virtuális világ és a szépítetlen realitás között ingázik, majd idővel egyre elhatalmasodni látszik életében a hamis profil, mellyel azonosulása felveti a kérdést, miként őrzi meg valódi énjének, személyiségének szuverenitását. A perfekció szüntelen hajszolása közben, azon kapja magát, hogy online avatárja saját életre kel, mely felett már nincs kontrollja, nincs irányítása. A realitás fakósága, tökéletlensége egyre terhelőbbé válik számára, a kontraszt egyre több belső konfliktust generál önmagában, amely elkerülhetetlenné teszi a szembenézést a valósággal.

A K-Arcok című sorozat a Közép-Európa Táncszínház kivételes szakmai kezdeményezése, mely eddig hat sikeres produkciót tud maga mögött, melyet Lábán-díj jelölés és Monotánc-fődíj jelez. Célja a hazai kortárstánc esszencia leképezése olyan kivételes alkotói egyéniségek segítségével, mint Réti Anna, Hód Adrienn, Halász Gábor és Kun Attila, vagy Molnár Csaba és Mészáros Máté. A szóló műfajának köszönhetően a táncos színpadi jelenlétében és a próbafolyamat alatt a koreográfus felkínálta ötletekre adott válaszaiban rajzolódik meg az előadó személyisége, így válhat két alkotó entitás közös munkája egy-egy karcolattá, arcképpé.

Előadó: Sinka Lídia
Fény: Selmeczi Mercédesz
Koreográfus: Vasas Erika

Támogatók: Budapest Főváros Önkormányzata, Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő, Nemzeti Kulturális Alap, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közép- Európa Táncszínház Alapítvány, Bethlen Téri Színház

Részletek

Dátum:
április.12
Időpont:
19:00 - 20:00
Jegyárak:
3500 Ft – 5000 Ft
Event Category:

Képek az előadásról:

Váltson jegyet egy kattintásra:

Köszönet támogatóinknak:

Scroll to Top