Váltson jegyet egy kattintásra:

Az előadás részletei:

Loading esemény

« Összes esemény

  • This event has passed.

Közép-Európa Táncszínház / Hód Adrienn: Uraim (K-Arcok sorozat) – ONLINE

február.9.19:00 - február.11.23:30

1500 Ft

ONLINE

 

Közép-Európa Táncszínház / Hód Adrienn: Uraim (K-Arcok sorozat)

 

A művészet rés arra, hogy illegális dolgokat megmutassunk, megtárgyaljunk, hogy szembenézzünk vele. Képes elemelni a valóságtól. Így a művészet neve alatt legálissá válik a tabu. Hogyan működik a kontextus-teremtés? Hogyan működik az emberi agy? Hogyan használjuk ezt a lehetőséget?

A művészet oltárán szabad, amit az életben nem minden esetben tehetünk meg. Ezért a művészet alibijében ott a szabadság. Ugyanakkor az, hogy ilyen relatívek a keretek, az azt is jelenti, hogy az ember nem találja a határait. A színpadon akár ki is nyírhatjuk magunkat, végignézik. Minden kontextus kérdése, az agy a kontextus alapján emel ki lényeges elemeket a valóságból.

„Több síkon kezdtünk el dolgozni Gáborral. Érdekel az ő saját személyes múltbéli története és a jelenben lévő érzetei, a tánchoz való viszonya. A férfi nemhez kapcsolódó elvárások, sztereotip jellemzők, a férfi szerep, jelleg különböző élethelyzetekben és táncstílusokban való megjelenése foglalkoztat. Illetve a témával kapcsolatos, verbálisan értelmezhető tartalmak film részlet, mese, vers, dal használata.”

A K-Arcok szólósorozat egy olyan felület, amely lehetőséget biztosít az alkotó és az előadó szoros együttműködésére. A szóló műfajának köszönhetően a táncos színpadi jelenlétében és a próbafolyamat alatt a koreográfus felkínálta ötletekre adott válaszaiban rajzolódik meg az előadó személyisége, így válhat két alkotó entitás közös munkája a KET adott táncművészével egy-egy karcolattá, arcképpé.

Alkotótárs és előadó: Ivanov Gábor
Zenei szerkesztő: Mádi László
Külön köszönet: Molnár Csaba, Hargitai Mariann
Koreográfus: Hód Adrienn

Hód Adrienn fő profilja a kísérleti mozgás, a kortárstánc. A Budapest Tánciskola elvégzése után ösztöndíjasként dolgozott többek között a Tanzfabrik, a Headlands Centre for the Arts vagy a danceUSA/Philadelphia szervezeteknél. 2007 óta a HODWORKS vezetője, 2012-ben és 2014-ben is elnyerte a Lábán-díjat Basse danse illetve Pirkad című előadásaival. Az Aerowaves nemzetközi hálózat három alkalommal is az év 20 legkiemelkedőbb kortárs táncelőadása közé választotta alkotásait (Basse danse, Pirkad, A halandóság feltételei).

Részletek

Start:
február.9.19:00
End:
február.11.23:30
Jegyárak:
1500 Ft
Event Categories:
,

Képek az előadásról:

Váltson jegyet egy kattintásra:

Köszönet támogatóinknak:

Scroll to Top