Váltson jegyet egy kattintásra:

Az előadás részletei:

Loading esemény

« Összes esemény

Fiatal Drámaírók Háza – Amargant Színházi Műhely: MOST

április.18.19:00 - 21:30

 

Fiatal Drámaírók Háza – Amargant Színházi Műhely: MOST
– kortárs felolvasószínházi est – Okuláré Projekt

 

színházterem
Helyfoglalás: https://forms.gle/3TK1KiUpcu7EomsNA
Az esemény ingyenes, viszont regisztrációköteles.
Időtartam: 150 perc-egy szünettel-
Korosztály: 16+

1… 2… 3… MOST! Elstartol az Okuláré Projekt 2023/24-es évadjának 4. fordulója!
Tedd meg. Indulj el. Dönts. Nyisd ki. Állítsd le. Emeld fel. Csukd be. Mondd ki. Vedd le. Itt. Állj meg. Most. – Az este szövegei a jelenbe helyeznek minket, hívószavunk a #MOST.

Az este során három, egyenként negyedórás egyfelvonásos szöveg hangzik el felolvasószínházi előadás formájában, majd a nézők, a szerzők, az előadók és a szervezők részvételével közösségi szövegfeldolgozás következik, amire szeretettel várunk! A szövegek, mint mindig, kéthavi rendszerességgel megvalósuló nyílt, névtelen pályázatunkra érkeztek, kiválasztásukban és fejlesztésükben ezalkalommal műhelyvezetőként Lőkös Ildikó dramaturg volt a partnerünk.
Az este folyamán lehetőségetek lesz szavazni is kedvenc szövegeitekre, ugyanis minden előadást egy közönségszavazással zárunk! Ezen kívül az előző évad szövegeit összefoglaló kötetünk utolsó néhány példányát is beszerezhetitek a helyszínen!

Az esemény ingyenes, de előre is köszönjük, ha a helyszínen támogatói jegy megvásárlásával segítitek a független kortárs színház fennmaradását és a projekt folyamatos fejlesztését. A célunk, hogy idén is minél több olyan megmutatkozási lehetőséget biztosítsunk új drámaíróknak, ahol sokoldalú visszajelzést kaphatnak érdeklődő közönségtől, és bővíthetik tudásukat, tapasztalataikat.

Az Okuláré projekt egy nemzetközi felolvasószínházi sorozat, aminek keretein belül kéthavonta 3-3 egyfelvonásos drámát olvasunk fel, amik egy megadott hívószóra íródtak. A felolvasásokat beszélgetés követi, ahol a közönség visszajelzéseket adhat a szerzőknek, majd pedig szavazással dönthetnek az este győzteséről. A forduló hívószava: most.

A Fiatal Drámaírók Háza 2021 januárjában alakult azzal a céllal, hogy pályakezdő drámaíróknak biztosítson megjelenési és fejlődési lehetőséget. Fő programsorozatunk jelenleg az Okuláré Projekt, amit a Budapesten a Amargant Színházi Műhely tagjainak előadásában valósítunk meg.

Részletek

Dátum:
április.18
Időpont:
19:00 - 21:30
Event Categories:
,

Képek az előadásról:

Váltson jegyet egy kattintásra:

Köszönet támogatóinknak:

Scroll to Top