Váltson jegyet egy kattintásra:

Az előadás részletei:

Loading esemény

« Összes esemény

  • This event has passed.

F!ATAL DRÁMA FÓRUMA – Klisé Társulat: Villámrandi

2023.szeptember.22.21:00 - 22:00

3000 Ft – 5000 Ft

Csakis neten keresztül tudnak jegyet vásárolni előadásainkra!
A helyszínen pénztár nem üzemel!
—————————————————————————————–

F!ATAL DRÁMA FÓRUMA
Klisé Társulat:
Villámrandi

káva stúdió
jegyár egységesen: 3000 Ft
időtartam: 60 perc
korosztály: 12+

“TEKLA: A sárkány nem engedélyköteles, a kondenzátor nem engedélyköteles, ergo a villámhalászat se. Csak azt kell hozzá kitapasztalni, hogy mikor van kapás.
GYULA: És azt lehet előre tudni?
TEKLA: Igen, vannak bizonyos jelek…”

Az előadás egy órában, egy felvonásban, három színben mutat be egy disztópikus abszurd világot, ahol a párkapcsolatokat a párkapcsolati hivatal hozza létre. Ebben az ismerkedési helyzetben helyzetben találkozunk hőseinkkel, Teklával és Gyulával, akiket el is kísérünk egy darabon nézőként. Az abszurd humorra támaszkodva vezet végig minket az előadás egy “nem is olyan elképzelhetetlen” világ lakóinak kalandjain.
Nagy-Szakmáry Attila a Fiatal Drámaírók Háza “Kapás” hívószavú pályázatára írta meg a Villámrandi című egyfelvonásost, amit egy Örkény stílusgyakorlat inspirált. Az Okuláré Projekt felolvasóestjein a közönség kedvencévé vált, bezsebelve a szavazatot a projekt összes helyszínétől. Az egyfelvonásost a szerző a Klisé Társulattal együttműködve írta tovább, az egészestés verzió premierjére 2023. januárjában került sor.

A Klisé Társulat 2022-ben alakult a Keleti István Mûvészeti Iskola frissen végzett színész osztályából. Céluk társadalmilag érzékeny előadások létrehozása, különös tekintettel a kortársaik problémáira. Különböző formákkal és műfajokkal kísérleteznek, arra törekszenek, hogy megtalálják a színház létjogosultságát a jelen fogyasztói kultúrájában.
Nagy-Szakmáry Attila 1974-ben született Esztergomban. Villamosmérnöki tanulmányait a BME-n és Karlsruhéban végezte. Huszonöt éve dolgozik az Ericssonnál, ami egyben az első munkahelye. Ugyancsak huszonöt éve házas, három felnőtt gyereke van. Drámaíró szenvedélyének az Okuláré Projekt adott új lendületet, egy évadon belül három névtelen pályázaton is dobogós helyezést ért el.
A Fiatal Drámaírók Háza a legújabb drámaíró generáció befogadó műhelye és produkciós irodája. A világot jelentő deszkák eléréséhez minden pályakezdő tehetségnek kell egy ugródeszka, a céljuk, hogy ezt több formában is biztosítsák, folyamatosan figyelve – és alakítva – az itthoni kulturális élet helyzetét.

TEKLA: Sajti Kinga
GYULA: Szabó Bence
IMOLA: Király Cintia
HENRIK: Tóth Csongor

Rendezte: Lederhaas Miriam és Tóth Csongor

Írta: Nagy-Szakmáry Attila

Részletek

Dátum:
2023.szeptember.22
Időpont:
21:00 - 22:00
Jegyárak:
3000 Ft – 5000 Ft
Event Categories:
,

Képek az előadásról:

Váltson jegyet egy kattintásra:

Köszönet támogatóinknak:

Scroll to Top