Váltson jegyet egy kattintásra:

Az előadás részletei:

Loading esemény

« Összes esemény

  • This event has passed.

ESZME-MU Színház: reburn a cathedral

2022.december.16.19:00 - 20:00

ESZME-MU Színház: reburn a cathedral

Jurányi Ház, Színházterem BEMUTATÓ
AZ ELŐADÁS A JURÁNYI INKUBÁTORHÁZBAN LÁTHATÓ!
English friendly

JEGYEK KAPHATÓAK:
reburn a cathedral | JEGYx1 – Jurányi Inkubátorház

időtartam: 50 perc
korosztály: 14+

Először lángra kaptak az amazóniai esőerdők. Aztán az ausztráliai bozótosok. Aztán Ukrajna, Kalifornia, Görögország. A párizsi Notre Dame. Aztán jött a koronavírus, aztán megint Ukrajna, máshogy. Black Lives Matter, minszki tüntetések, lengyel abortusztörvény, freeszfe, a család az család, sztrájkoló tanárok. Nyáron lángban állt egész Dél-Európa. Most bizonyos értelemben lángban áll az egész világ.
Ugyanaz a forrongás, ami hatalmas tűzként jelenik meg a világban, érezhetően jelen van az emberekben is. Ahogy egy tűzvész könyörtelenül emészti fel, ami az útjába kerül, úgy a forradalomnak is velejárója a pusztítás: a gyors, hirtelen változás eléréséhez elengedhetetlen a korábbi rendszer azonnali felszámolása. Pusztán a nézőpont más: a tűzvésznek elszenvedői vagyunk, míg a forradalomnak aktív cselekvői.
Az előadás a pusztulás, pusztítás, majd az azt követő újratervezés, újjáépítés kettősségét igyekszik körbejárni a tánc és a kortárs bábszínház kettőséből születő új nyelven.

First the amazonian rainforests caught fire. Then the bushes of Australia. Then Ukraine, California and Greece. The Notre-Dame de Paris. Then the Coronavirus, and Ukraine again – this time from a different point of view. Black Lives Matter, demonstrations at Minsk, abortion laws in Poland, freeSZFE, „family is family”, teacher strikes in Hungary. In the summer of ’22 South-Europe was on fire. At the moment the whole world is on fire.
A great fire eats up everything what comes in its way. A revolution results damages. We only witness and endure a fire, but we are active participants of a revolution. In order to change, we have to rethink the old structures. To have a tabula rasa, first we have to put everything on fire.
The performance examines the duality of devastation and reconstrucion on a new language, which merges contemporary dance with puppet theatre.

Előadók: Egyed Bea, Lőrinc Katalin, Nagy Csilla, Nagy Petra Mária, Podlovics Laura
Tervező: Kárpáti Panna
Zeneszerző: Tarr Bernadett
Dramaturg: Nagy Orsolya
Fénytervező: Váradi András
Produkciós vezető: Beke Anna
Rendező: Kovács Domokos

A produkció a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett Staféta program keretében valósult meg.
Támogatók: Budapest Főváros Önkormányzata, Staféta, Füge Produkció

További támogatók: Európai Szabadúszó Művészek Egyesülete, EMMI, MU Színház, JURÁNYI Produkciós Közösségi Inkubátorház

Részletek

Dátum:
2022.december.16
Időpont:
19:00 - 20:00
Event Categories:
,

Képek az előadásról:

Váltson jegyet egy kattintásra:

Köszönet támogatóinknak:

Scroll to Top