Váltson jegyet egy kattintásra:

Az előadás részletei:

Loading esemény

« Összes esemény

  • This event has passed.

“Ennyi idősen is így tudok játszani!”

2022.szeptember.25.16:00 - 18:00

“Ennyi idősen is így tudok játszani!”
Szeptember 25., 16:00
MU Színház
Az OFF Alapítvány szervezésében Garai Júlia, Hód Adrienn és Vadas Zsófia Tamara egy három hónapos kreációs időszak alatt a MU Színház által szervezett 60+ csoportjával dolgozott együtt. Ezt a kivételes csoportot Garai Júlia táncművész, táncpedagógus több mint tíz éve vezeti. A csoportot kifejezetten a kerület idősebb lakosai számára hozták létre, egyszerre funkcionál tornaóraként és improvizációs táncóraként. A résztvevők életére eddig is nagy hatást gyakorló órákat az OFF Alapítvány projektje gazdagította tovább egy 15 alkalmas folyamaton keresztül.
A projekt célja nem egy előadás létrehozása volt, hanem a csoport munkájának színesítése és célzott elmélyítése különféle művészeti és elméleti irányok bemutatásával. A workshopok alatt a résztvevők különböző művészeti ágak segítségével (színház, zene, tánc, képzőművészet) tapasztalhatták meg önmagukat és a játék erejét. A központi témák az emlékezet, a változás öröme, a felszabadultság, a teljesség és az önfeledtség megélése voltak.
Az adott workshop tartók olyan kreatív foglalkozásokat vezettek, amelyek minden esetben a mozgásból indultak ki, és azt egészítették ki különböző tematikus kreatív ötletekkel. Mizsei Zoltán a zenei oldalról, Tóth Márton Emil a képzőművészet, Szabó Veronika színház és bohócság felöl érkezett. Vadas Zsófia Tamara, Garai Júlia és Hód Adrienn a mozgással kapcsolatban foglalkozott a résztvevőkkel. Ezen kívül a vipassana meditáció is szerepet kapott, amit Tóth Andrea Beáta hozott be a csoportba. A közösségi élmény mélyítésén dolgoztak, miközben a komfortzónákból való kilépésre buzdították a résztvevőket. A folyamat nem hierarchiára alapult, közösen tűzték ki a célokat, amiket együtt terveztek elérni.
Szeptember 25-én, a záróeseményen be lesz mutatva a folyamatról forgatott film, amelyet Kőrösi Máté készített. Ez a dokumentumfilm egy betekintés a csoport működésébe, a nyomás nélküli, szabad alkotói folyamatba. A film megmutatja, milyen fontos, jelentőségteljes munkát folytattak a résztvevők, és milyen váratlan hatással lehetett az a mindennapi életükre és az öregedéssel kapcsolatos tapasztalataikra.
Az alkalmon ezen kívül egy piknik is lesz, ami közben a projekt szervezői saját szavaikkal is bemutatják a folyamatot. A pikniken fogyasztott ételekhez és italokhoz a vendégek hozzájárulására is számítunk.
Az esemény ingyenes. De támogatói felajánlásokat szívesen fogadunk.
Aki teheti támogassa a MU Színházat és az OFF Alapítványt.
http://hodworks.hu/tamogass-minket
Időpont: 2022. szeptember 25. vasárnap, 16.00-20.00
Helyszín: MU Színház, cím: 1117 Budapest, Kőrösy József u. 17.
A projekt szervezői Solymár Fanni és Partig-Kis Erika.
Projekt támogatók: EMMI, MU Színház, Virág Benedek Ház, Art Quarter Budapest
Projektvezető partner: OFF Alapítvány
Koprodukciós partner: Katlan Csoport
A program a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával jött létre.
A projektet Csehország, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia kormánya társfinanszírozza a Nemzetközi Visegrádi Alap keretében.
A támogatás célkitűzés a fenntartható közép-európai regionális együttműködésre vonatkozó ötletek előmozdítása.
A program INGYENES.

Részletek

Dátum:
2022.szeptember.25
Időpont:
16:00 - 18:00
Event Category:

Képek az előadásról:

Váltson jegyet egy kattintásra:

Köszönet támogatóinknak:

Scroll to Top