Váltson jegyet egy kattintásra:

Az előadás részletei:

Loading esemény

« Összes esemény

  • This event has passed.

Az Ismeretlen Kutatása / Gaál Júlia – Kovács Bence: SUPPORT ME, PLEASE

2022.szeptember.20.19:00 - 20:00

Az Ismeretlen Kutatása
Gaál Júlia-Kovács Bence: SUPPORT ME, PLEASE

színházterem
INGYENES, de szükséges regisztrációs jegyet kiváltani a jegyvásárlás gombra kattintva
időtartam: 60 perc
korosztály: 16+

AZ ISMERETLEN KUTATÁSA
A Műhely Alapítvány 2006-ban indította útjára programsorozatát azzal a céllal, hogy kutatási lehetőséget biztosítson különböző művészeti ágakban dolgozó alkotóknak és alkalmat teremtsen a nézőknek, érdeklődőknek, hogy részesei lehessenek az alkotási folyamatnak. A cél a lehető legszabadabb keretek megteremtése a kutatáshoz és elmélyüléshez. Sem a sorozat, sem pedig az este célja nem egy – megszokott – táncelőadás létrehozása. Az esemény egyszerre a 8 hetes műhelymunka lezárása, és egyben megosztja azokat a megnyílt, felfedezett új ajtókat, amiket a közös munka alatt találtak az alkotók.
A mostani időszakban Gaál Júlia (táncművész) és Kovács Bence (manuálterápiás gyógytornász, természetgyógyász és táplálkozásszakértő) kaptak meghívást a Műhely Alapítványtól, hogy SUPPORT ME, PLEASE című kutatási projektjükkel 8 héten át foglalkozzanak, és osszák meg gondolataikat, munkamódszereiket és eredményeiket a közönséggel.
A kutatási téma a test megközelítése, az érintés, a kapcsolódás táncos- nem táncos testek használata között olyan manipulációs és egyéb segítő technikákkal, amelyekkel a manuálterápiában, gyógytornában vagy akár autentikus, népi gyógymódokban találkozhatunk. Mi történik, amikor az alá-és fölérendelt, segítő és segítségre szoruló szerepek olykor felcserélődnek?

AZ ALKOTÓKRÓL
Gaál Júlia: Szabadúszó kortárs táncművész. 2018 óta a Duda Éva Társulattal, 2019 óta pedig a Willany Leó Improvizációs Táncszínházzal dolgozik rendszeresen, emellett különböző projektmunkákban vesz részt, mint a Graybox Projects (Ádám Anna), valamint Ördög Tamás-HODWORKS kreációi. 2021-ben jött létre az első tánc- és médiaművészetet ötvöző kísérleti munkája az Imre Zoltán Program támogatásával, Intersecting Monologues címmel. 2020-ban megkezdte tanulmányait a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskolán, ahol a test, valamint az egész ember, mint élőlény megközelítése egy számára teljesen új perspektívából történik.
2021 tavaszán érte az első (és remélhetőleg utolsó) komolyabb sérülés eddigi pályafutása alatt. A rehabilitáció közel egy éves folyamata gyógytornászokkal és egyéb terapeutákkal való szoros együttműködésben telt, a trauma fizikai és mentális aspektusainak feldolgozása érdekében.
Kovács Bence: Már több mint 10 éve végzett a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karán gyógytornászként, majd 2016-ban sikeresen szakvizsgázott a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán klasszikus manuálterápiából. 16 éves korában szeretett bele a gyógyítás tudományába. Kezdetben különféle természetes és népi gyógymódokba kapott bepillantást. A gyógyításról vallott filozófiájának ez hasznos kiindulási pontjává vált. A gyógymódok ötvözésének segítségével holisztikusan tekint az egyénre, mint egy folyamatos változásban lévő egységes egészre.
Azóta is folyamatosan képzi magát, hogy a hozzá forduló pácienseknek az általa elsajátított módszerek ötvözésével minél átfogóbb, és hatékonyabb megoldást tudjon nyújtani.
A záró esemény a MU Színház és a Műhely Alapítvány együttműködésében jön létre.
Gaál Júlia – táncművész
Kovács Bence – manuálterápiás gyógytornász, természetgyógyász, táplálkozásszakértő
Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programja, Emberi Erőforrások Minisztériuma

Részletek

Dátum:
2022.szeptember.20
Időpont:
19:00 - 20:00
Event Category:

Képek az előadásról:

Váltson jegyet egy kattintásra:

Köszönet támogatóinknak:

Scroll to Top