Váltson jegyet egy kattintásra:

Az előadás részletei:

Loading esemény

« Összes esemény

  • This event has passed.

A Mi Csicsónk!” – ONLINE

február.16.19:00 - február.18.23:30

1500 Ft

ONLINE

 

A Mi Csicsónk!”
– közösségi és részvételi színházi előadás Balatoncsicsón a MU Színház szervezésében –

 

Balatoncsicsó egy 260 fős kis falu a Balaton-felvidéken. A MU Színház stábja egy éven keresztül havi rendszerességgel járt Balatoncsicsóra, hogy kutatómunkát végezzen.

Interjúkat készítettünk, minden esetben arra kerestük a választ, hogy mitől működik jól egy faluközösség? Mi kell ahhoz, hogy egy kívülről jött ember integrálódni tudjon a közösségbe? Mit kell neki tennie hozzá és mitől válik befogadóvá maga a közösség? Beszélgettünk a falu vezetőivel, idős bácsikkal és nénikkel, akik őslakosnak számítanak, és több vagy kevesebb éve betelepülőkkel.

Az interjúkból, a kapott történetekből, a falu lakói által vázolt problémákból született egy részvételi színházi játék, amelyben fiatal színészek szerepelnek, akik a falu lakóival gondolkodnak közösen fiktív környezetbe helyezett, de számukra nagyon is ismerős kérdésekről. Az utolsó héten a színházi csapat Balatoncsicsón próbált, hogy minél több lakost integrálódni tudjon az előadásba. Volt, aki szöveges szerepet is vállalt, mások énekeltek. A játék kerettörténete egy esküvő, ahol egy idegen fiú készül feleségül venni az egyik falusi lányt, aki történetesen a polgármester lánya…

A MU Színház stábja:
Antal László, Di Pol Tamás, Erős Balázs, Kárpáti Lili, Kovács Péter, Nádasdi Szandra, Payer Ferenc, Róbert Júlia

Az előadás létrehozói: Balla Richie, Bársonyosi Dávid, Boznánszky Anna, Bánky Sára, Cserepes Gyula, Kiss Tünde, Róbert Júlia, Szántó Dániel valamint Parrag Eszter, Varga-Szabó Éva, Blaskó Hajni, Paraczky Ágnes, Scherné Illés Eszter
Mentor: Gyombolai Gábor
Produkciós vezető: Erős Balázs

A program létrejöttét a Nemzeti Kulturális Alap támogatta, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa keretén belül valósult meg.

Részletek

Start:
február.16.19:00
End:
február.18.23:30
Jegyárak:
1500 Ft
Event Categories:
,

Képek az előadásról:

Váltson jegyet egy kattintásra:

Köszönet támogatóinknak:

Scroll to Top