Mozgással az érzelmek felszabadításáért!

A szabadság iránti leküzdhetetlen vágy, fojtogató érzéseink és traumáink sokszor rabként tartanak minket fogva testünkben. Napjainkban a bizonytalanság és a fáradtságig hajszolt óvatosság az átlagosnál több figyelmet és kontrollt kívánnak tőlünk.
A testünk adja az eszközt és a teret, hogy a mozgáson keresztül megélhessük érzelmeinket és felszabadíthassuk saját valónkat.
A decemberi előadásaink között a tánc és a mozgás olyan állapotokat kínál nekünk, amik segítenek a hétköznapi fájdalmaink, nehézségeink, vagy az őszintébb létezésünk megélésében.

Decemberi táncelőadásaink

 

IZP estek: Juhász Adél / Krizsán Dániel
december. 14. 19:00 – 20:30

Decemberben is fókuszban lesznek a fiatal alkotóművészek Mozgásban az Imre Zoltán Program! két jeles művészét, Juhász Adélt és Krizsán Dánielt láthatjuk színpadon.

Egy igazán személyes darabot láthatunk Juhász Adél előadásában, ami az előző előadásának mintáját követve – amely a nagyapja nevét viselte-, a nagymamája nevét viseli. Ez a kötelék még személyesebbé teszi az előadást.

Krizsán Dániel különböző nézőpontokon keresztül mutatja meg egy fiatal nő személyes történetét. Főszereplőnk nyomasztó életkörülményeit és nehézségeit csak a gyermekvárás erőt adó állapota képes enyhíteni, de frusztrációi: a megfelelési kényszer, a rohanás, a hajtás lidércként az őrületbe kergetik. Az események előrehaladtával szemlélőként – az érzelmi nyomások befolyásolását figyelmen kívül hagyva – mégis képesek leszünk másképp tekinteni a nő intim történetére.

Részletekért kattints ide.

 

Oberfrank Réka – Molnár Csaba – MU Színház: Vol. 1.3
december. 18. 19:00 – 20:30

A háromrészes dupla előadássorozat következő része, a Vol.1.3. decemberben lesz látható a MU Színházban. A sorozat koncepciója, hogy egy hosszú távú alkotói folyamatot mutassanak be. A táncos-koreográfusok által az alkotás folyamatába nyerünk betekintést.
A harmadik stációt, Oberfrank Réka és Molnár Csaba munkáit decemberben láthatjuk először a színpadon.

Részletekért kattints ide.

 

Atelier 21220 – MU Színház: FRAGILE
december. 19.    19:00 – 20:00

Érzések legőszintébb formái kapnak teret a FRAGILE előadásban.
Vajon milyen lenne egy olyan világban, egy olyan közösségben élni, ahol tisztában vagyunk a valós érzéseinkkel és fel is merjük vállalni azokat? Ahol nincsenek szerepek és játszmák. Ahol nem próbálunk megfelelni másoknak, hanem őszintén önmagunk vagyunk. Ezt az autentikus létezés formát nem csak kipróbálni, hanem megtartani is érdemes lenne. Cserepes Gyula, vajdasági származású színházi alkotó és előadóművész szólójával erre szép példát láthatunk.

Részletekért kattints ide.

 

Életkút (Az ismeretlen kutatása)
december. 21.    19:00 – 21:00

Az Életkút projekt kutatómunkái kezdetben személyesen, majd online folytak. Az alkotók a tánc eszközeivel figyelték meg az első kézből mesélt születés történeteket és rögzítették videóra az ebből született testi reakciókat.
A téma a mindenkit érintő szülési vagy születési trauma, a szülésen keresztül megélt testi és lelki sérülékenység, kiszolgáltatottság érzés feldolgozása mozgásszínházi eszközökkel. Előzetes beszélgetések meglepő módon azt mutatták, hogy nem csak a szülésen átesett, de szülést tervező vagy nem tervező, örökbefogadó, vagy meddő nőket is megmozgatja a téma, és sok esetben az apák is érintettek. Fontos, hogy ezek az élmények ne elszigeteljenek, hanem összekapcsoljanak minket.

Az előadás ingyesen, de a részvételhez szükséges a 0 Ft-os jegy kiváltása, amit a lenti linken érhetsz el.

Részletekért kattints ide.

 

Hodworks: Grace
december. 22.    19:00 – 20:00

Az őszinte érzések kifejezése sokszor a normákkal és a megkötésekkel szemben áll: a Grace előadásban olyan absztrakt helyzetekkel szembesülhetünk, amelyek ezeket felülírva egy csillogó és humoros, de sokszor sötét rituáléba vezetnek minket. Itt mindent megtehetnek az alkotók, amire a való életben nem kaphatnának kellő szabadságot. Az elhangzottaknak pedig legalább olyan súlya van, mint a gátlástalan mozdulatoknak.

Részletekért kattints ide.

 

A gyerekekről sem feledkeztünk meg…

 

Hodworks: Nebula
december. 19. 10.00 és 11.00

Egy interaktív előadás gyerekeknek a fenntarthatóság jegyében. Ebben a 45 percben a gyerekek felszabadultan játszva tanulhatják meg a környezetvédelem alapjait. 3-7 éves korig ajánljuk ezt vasárnapi ‘kalandot’.

Részletekért kattints ide.

Ezentúl rendszeresen várunk friss és izgalmas tartalmakkal itt a MU blogon.
Szeretnél elsők között értesülni legújabb cikkeinkről? Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy hamarabb olvashasd blog bejegyzéseinket.

Tarts velünk, nemsokára folytatjuk!

 

Oszd meg ismerőseiddel

Hasonló bejegyzéseink a témában

Blogcikkek

summer suMUp

a MU Színház nyári fesztiválajánlója Végre itt a várva várt nyári jó idő! Irány ki a szabadba, vár az erdő, a strand, a kert, na és a fesztiválok!Most mi is elmegyünk pihenni egy rövid időre, hogy aztán újult lendülettel visszatérve kezdjük el a MU Színház 2022–2023-as évadát szeptembertől, és izgalmasabbnál izgalmasabb előadásokkal és programokkal töltsük

Tovább olvasom »
Blogcikkek

Az anyaság ezerféle arca – avagy mi az a Baby Blues Workshop és a Baby Bumm

A Baby Bumm – kitettségi hatások egy olyan közösségi, saját élményeken alapuló színházi előadás, mely újdonsült anyukák és kisbabáik első közös évének örömmel és kétségekkel teli tapasztalatait dolgozza fel.Látható-e a szülővé válás, mi is pontosan a kitettségi hatás és hogyan kerülnek kisbabák a MU színpadára? – mostani blogcikkünkben bemutatjuk a Baby Blues Workshopot és a

Tovább olvasom »
Blogcikkek

,,Fáradt vagyok kicsit, kicsit elfáradtam…”

A burnout szindrómáról Áprilisban tánchónapot tartunk a MU-ban, és két legújabb táncelőadásunk is a kiégés, a művészeti munka és a karrierre törekvés okozta válságok, állapotok témájával foglalkozik, éppen ezért mostani blogcikkünkben a burnout szindrómával foglalkozunk. Halogatás, koncentrációhiány, enerváltság, rezignáció, fokozódó testi, lelki és mentális változások, szimptómák. Csak néhány a kiégés vagyis a burnout szindróma legyakoribb,

Tovább olvasom »

Csatlakozz hozzánk!

Scroll to Top