1117 Budapest
Kőrösy József u. 17.
(+361) 209 4014
szinhaz@mu.hu

Közösségi aktivitás

AKTIVITÁS – CSELEKVÉS − KÖZÖSSÉG

A színház – nemzetközi szinten is – egyik legfontosabb alapkérdése: mit jelent a jövőben az a szó, hogy „színház”, mit jelent színházban alkotni, gondolkodni? Lehet-e szociális tér a színház? Lehet-e köztér egy színház?

Valljuk, hogy a színházi kommunikáció akkor lehet értelmes és hasznos, ha olyan térben, környezetben történik meg, amelyben a megélés lehetősége mindenki számára biztosított. A megélt tér pedig élményekre, személyességre, interakcióra épít.

A szociális tér találkozásokat generál. A benne lévő embereket cselekvésre ösztönzi, akik egymással kommunikálnak, interakcióba lépnek, sőt egymástól tanulnak, miközben kreativitásukat használják. Egy szociális tér így az egyén képességeinek, kommunikációs képességének, kreativitásának fejlesztésére szolgálhat.

A MU ezért olyan szociális és közösségi térré is kíván válni, melyben az alkotások, programok révén a megélés és a cselekvés lehetősége is elérhetővé válik a civilek számára. Színházi eseményeken keresztül alapvető társadalmi kérdések kibeszélésének, alapvető emberi helyzetek felmutatásának biztosítunk teret, fórumot.

Célunk passzivitásból aktivitásba váltani, a reaktív emberből proaktív szereplőt teremteni. Célunk − az innovációra és kreativitásra építve −, hogy egy önálló és eleven kultúra létrehozásában és működtetésében tevőlegesen is részt vegyünk. Célunk az emberi élet teljessé tétele, az élet minőségének javítása, fenntartható életvitel kialakítása, egy befogadó és nem kizáró színház működtetése.

Ezért a befogadás mellett közösségi színház működtetésével szélesítjük profilunkat.

Mert célunk egyre több értő, mélyebb összefüggésekre kíváncsi, társadalmi kérdésekre nyitott, és társadalmi problémákra reflektáló nézővel találkozni a MU Színházban. 

Informatikai partner: