1117 Budapest
Kőrösy József u. 17.
(+361) 209 4014
szinhaz@mu.hu

III. OPEN Fesztivál (6. nap)

szombat, 18 november 2017 15:00

jegyár: 2000 Ft
diákjegy: 1500 Ft
nyugdíjasjegy: 1500 Ft
XI. kerületi lakos kedvezmény: 1850 Ft
támogatói jegy: 3000 Ft
jegyvásárlás→

III. OPEN Fesztivál (6. nap)

15:00
kávézó
időtartam: 100-120 perc
korosztály: 16+

jegyár: 2000 Ft
diákjegy: 1500 Ft
nyugdíjasjegy: 1500 Ft
XI. kerületi lakos kedvezmény: 1800 Ft
támogatói jegy: 3000 Ft
bérlet érvényes
jegyvásárlás→

KB35 Inárcs: Kimondva – kimondatlanul

Az előadás résztvevő színházi formában foglalkozik a szexizmus hétköznapi élethelyzetekben érvényesülő jelenségeivel. A témát az erőszakos kommunikáció, az aszimmetrikus emberi viszonyok, a hierarchizált kulturális beidegződések általános emberi kérdései felé tágítjuk a nézőkkel, akik folyamatosan befolyásolhatják a történet alakulását, kimenetelét. 

Alkotók: Boda Anna, Fazekas Anna Dorottya, Fodor Éva, Kovács Anna, Kovács Zoltán, Villant Bálint, Urszinyi Ádám. Rendező: Szivák-Tóth Viktor

Támogatók: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, Nemzeti Kulturális Alap

19:00
színházterem
időtartam:
korosztály:

jegyár: 2000 Ft
diákjegy: 1500 Ft
nyugdíjasjegy: 1500 Ft
XI. kerületi lakos kedvezmény: 1800 Ft
támogatói jegy: 3000 Ft
bérlet érvényes
jegyvásárlás→

Y to C – Yaniv Cohen (IL / NO)
You Look Like You

A 'You Look Like You' a közönség és az előadó közötti interakciós lehetőségek hatalmas tárházát kutatja. A koncepció éppoly bátor, mint amilyen megidéző maga az akció. Minden alkalommal egy új közönség találkozik egy új előadóval, és ebből egy új világ születik - egy egyedi, megismételhetetlen módon működő organizmus az adott térben és időben.

A nézőket arra invitáljuk, hogy spontán módon utasításokat adjanak, illetve kommentálják a táncosok tevékenységét a színpadon, akik ezekre a visszajelzésekre valós időben reagálnak. Az eredmény egy közös koreográfia, bensőséges és játékos alkotás, melyet a kockázatvállalási, kísérletezési kedv hívott életre, valamint az a vágy, hogy a művészet segítségével kapcsolatot teremtsünk egymással.

Az előadás tere, azok elemei esztétikájukban, funkciójukban és filozófiájukban stabil keretet kínálnak az előre nem látható és kiszámítható tényezőknek, melyek táncos és közönség között alakulnak ki. 

A 'You Look Like You' a kommunikációra való egyszerű vágyunkból jött létre, és ilyen módon feltárja és teret enged azoknak a vágyaknak és félelmeknek, melyek a nézőt kerítik hatalmukba egy előadás során. Az összhatás sokkal inkább gondolatébresztő, mint katartikus.

A „bármi megtörténhet” érzése tölti be az interaktív teret, a résztvevők pedig szembesülhetnek a „ha újra megtehetném, mit csinálnék másképp?” alapvető kérdésével.  

Koncepció: Yaniv Cohen
Előadók: Biczók Anna, Ivanov Gábor
Művészeti tanácsadók: Asher Lev, Amit Gour & Andrea Spreafico
Fény: Martin Flack
Díszlet: Simen Aanerud
Software tervező: Itay Galim
Producer: Y to C – Yaniv Cohen
Koprodukciós partnerek: Hessisches Staatsballett Germany, Carte Blanche Norway, BIT teatergarasjen Norway, Bærum kulturhus Norway

Támogatók: The Norwegian art council & Miphal Ha-pais
https://www.y-to-c.com/

Informatikai partner: