1117 Budapest
Kőrösy József u. 17.
(+361) 209 4014
szinhaz@mu.hu

III. OPEN Fesztivál (1. nap)

hétfő, 13 november 2017 18:00

III. OPEN Fesztivál (1. nap)

Közös részvétel

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre az OPEN Nemzetközi Közösségi Színházi Fesztivál. Pontosabban OPEN Nemzetközi Közösségi és Részvételi Színházi Fesztivál. Azaz kiegészült az elnevezés a részvételi színház fogalmával. Ezt azért éreztük fontosnak éppen most, mert a november 13-18. között megrendezésre kerülő rendezvényünkön a részvételen lesz a hangsúly. Válogatásunk révén idén mindegyik előadás a részvételiségre épít, a néző aktivitására, azaz jelenlétére.

Olyan produkciókat ígérünk az érdeklődőknek, amelyek egyediek, különlegesek és hiánypótlóak a magyar színházi kínálatban. Olyan alkotókat, hazai és nemzetközi művészeket mutatunk be, akik fontosnak érzik, hogy ne a hagyományos színházi keretekben és formákban gondolkozzanak, akik a színházat a cselekvés, a részvétel fórumaként is értelmezik.

A részvételen, a közös játékon, a közös gondolkozáson lesz a hangsúly.  Pontosabban ezek lehetőségén, azaz a fesztivál előadásain mindenki a saját kedve és temperamentuma szerint vehet részt. Mi a lehetőséget adjuk, hogy az előadások alatt a részvétel által a közönség közösségé formálódjon.

Mindegyik előadás a nézőre kíváncsi. Az éppen és akkor, itt és most jelenlévő érdeklődőkre. Rátok, Rád, Önre, Önökre, Mindenkire. Közös játékra invitálnak. 

Nyitott vagy rá?

A III. OPEN Nemzetközi Közösségi és Részvételi Színházi Fesztivál szervezői:
MU Színház, SÍN Kulturális Központ 

18:00
kávézó
időtartam: 30 perc

Megnyitó

A fesztivált megnyitja Boross Martin, a STEREO Akt vezetője.

19:00, 20:30
színházterem
időtartam: 50 perc
korosztály: 7+

jegyár: 2000 Ft
diákjegy: 1500 Ft
nyugdíjasjegy: 1500 Ft
XI. kerületi lakos kedvezmény: 1800 Ft
támogatói jegy: 3000 Ft
bérlet érvényes
jegyvásárlás→
jegyvásárlás→

Somló Dávid: Mandala

Egyszerre közösségi koreográfia, a nézőt átölelő hang kompozíció és bensőséges meditáció egy üres színházi térben.
Az előadást a résztevő nézők egy lassan kibontakozó folyamat során együtt teremtik meg, a darab zenéjét mozgatható hangszórókon, különböző útvonalak mentén a térben hordozva.

A ‘Mandala’ arra keresi a választ, hogy miként létezünk és létesítünk kapcsolatot, amikor nem maradt más csak sétálni és hallgatni.

Az előadás nem-résztvevő nézőként is megtekinthető. Az előadást moderált beszélgetés zárja. 

A darab első, színházi térben játszódó verziója 2016 tavaszán lett bemutatva az oxfordi Audiograft Festival pályázatának nyerteseként.  Az 5 estés londoni bemutató (The Yard Theatre) mellett, a darab előadásra került többek között a szintén londoni We Are Now fesztiválon, a berlini Montag Modus performansz sorozat, illetve a Sao Paolo-i Festival Internacional de Musica Experimental részeként. A darab 2.  helyezést ért  el  az olaszországi Verbániában megrendezésre kerülő II. CROSS International Performance Award- on.

Somló Dávid Budapesten élő interdiszciplináris alkotó/zenész. Az elmúlt években olyan interaktív hang alapú performanszokat készít, amelyek mozgó hangforrások segítségével emelik ki a tér, a test és a hang kapcsolatát és egy a befogadót átölelő előadói teret teremtenek. Elődásai bemutatásra kerültek szerte Európában és Brazíliában is többek között a FIME Sao Paolo (BR), CROSS Awards (IT), NOW'16 (UK), Audiograft Festival (UK), Montag Modus (GER) és UH Fesztivál (HU) keretében. Az L1 egyesület rezidens művésze 2017-ben.

Koncepció, Kompozíció: Somló Dávid
Fény: Sándor Dániel

Támogatók: The Yard Theatre, OCM, Arts Council England, Minirig Speakers, L1 Egyesület

Informatikai partner: